Part Time Academy for Performing Arts 4 to 19 years
at The Liverpool Institute for Preforming Arts

Новини

stop-motion-lipa4-19KЛАС АНИМАЦИЯ - STOP MOTION

Курсът е за деца от 6 до 16 години

Тема ПОП АРТ

Учениците ще изразят себе си и своите страсти чрез техниката на стоп моушън анимацията:
Ще създадат серия изображения със свои герои.
Ще разберат как обектът се придвижва на малки стъпки, всяка от които е индивидуално заснета и съхранена като изображение.
Ще подреждат изображенията в последователност и така ще създават илюзията за движение. Накрая ще имат свой собствен филм.

 

 

 

 

Ментор: Марина Стоянова - Център за неформално образование и културна дейност „Алос“, модул „Видео арт“

Асистент: Лидия Александрова – фотограф

УСЛОВИЯ ЗА ЯВЯВАНЕ НА КАСТИНГ ЗА III МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ

„ITALIA MUSIC FESTIVAL - ALL-AROUND-ART” В РИМПОЛУФИНАЛИ И ФИНАЛИ НА 8; 9; 10 И 11 ЮЛИ В РИМ, ИТАЛИЯ

Кастингът за допускане до финалите ще се проведе в София в рамките на 3 дни - 5-ти, 6-ти и 7-ми юни. Могат да се включат артисти на всякаква възраст.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В КАСТИНГА И В САМИЯ ФЕСТИВАЛ:

Най-малката възраст за участниците във фестивала е 6 години, като горната възрастова граница е неограничена. Всеки участник изпълнява едно произведение (кавър или авторска песен),като времетраенето не трябва да надхвърля 4 минути. По време на кастинга в София, при произведения, надхвърлящи 4 минути,журито ще прекъсва изпълнението. Всеки, който достигне до полуфинали и финали, трябва да подготви
изпълнение до 3 минути.

Не се допуска участие на плейбек.Изпълнителите, които нямат готов запис(синбек), могат да участват със собствени музикални инструменти (LIVE).Музикалният съпровод за всяко изпълнение трябва да е записан на отделно СD в аудио формат,с идеално качество на звука. Ако на записа има допълнителни гласове, изпълнителят не се допусне до конкурса.Допускат се индивидуални изпълнители или групи.

 КОНКУРСНИ КАТЕГОРИИ И ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ

 ПЕВЦИ И ТАНЦЬОРИ

 • Деца 6-10 години
 • Млади таланти 11-15 год.  
 • Изпълнители над 16 год.
 • Танцови формации
 • Авторска песен (неиздавана и непубликувана)


Категориите за танците са: класически, модерни, степ и латино

ФИНАНСОВИ УСЛОВИЯ

Участието в кастинга изисква предплащане на сума от 70 Евро за едно лице, и 40 Евро на човек за лица, участващи в дуети и групи. /танцови/певчески/

Банкова сметка за превод на таксата за участие:
IBAN: BG90BPBI79421020870601-POSTBANK{Юробанк България АД)
Академия за Сценични Изкуства ЕОО
Д

Пътните разходи и разходите от личен характер се поемат от участниците.


ЗАПИСВАНЕ ЗА КАСТИНГА

Регистрацията може да бъде осъществена по следния ред:

 • Датите за записване са не по-късно от 01/06/2015 г.
 • За непълнолетните участници се изисква подпис на лицето, което упражнява родителски права.
 • На следния имейл:  italiamusicfestival.it.bg@gmail.com трябва да изпратите, 1 снимка с артистична биография и песента за участие.
 • Трябва да посочите категорията в която ще участвате.
 • Попълнен формуляр за участие, който можете да откриете ТУК
 • Копие от банково платежно, което удостоверява платената такса за фестивала


НАГРАДЕН ФОНД

Специалната награда за българско дете, ще е песен, която ще напише лично композиторът Фабрицио Берлинчони Берлинчони (авторът, чиято песен спечели Евровизия деца 2014г). Песента ще бъде записана в студио в Милано и ще бъде качена на всички платформи, така че ще може да се вижда не само в Италия, но и в цял свят.

Специалната награда за танцьора победител ще бъде шестдневен stage с Леон (победител от едноименното предаване „AMICI DI MARIA DE FILIPI” и учител по танци в известната школа „MIROMUSCISCHOOL” в Милано).

Общият награден фонд на фестивала е на стойност 20 000 евро.

КОНТАКТИ

Контакти: гр.София,бул. Дондуков № 135 – LIPA 4:19 Bulgaria
Телефони: 0876 788 598; 0876 744 508

Имейл:  italiamusicfestival.it.bg@gmail.com.

ОЧАКВАМЕ ВИ!


ЗА ФЕСТИВАЛА

ITALIA MUSIC FESTIVAL ALL-AROUND-ART е международен музикален фестивал, който се  организира от Италианската Асоциация „FONTANA MEDINA”. Провежда се ежегодно и чрез кастинги във всеки град в Италия се подбират участници за финалите в Рим. За първа година България ще бъде включена в кастинга.

Целите на фестивала са:

 • Да представи най-добрите образци от популярнатапесен в Италия и в други страни по света;
 • Да даде възможност за изява на талантливи изпълнители;
 • Да отвори пространство за контакти и раждане на нови творчески идеи с композитори, изпълнители, музикални педагози и продуценти;
 • Да стимулира творчески млади автори,певци и танцьориitalia music festival
         AAA
   0876 788 598

0876 744 508

Интерактивно обучение по англиски език за деца в LIPA

lipa английски езикУченето никога досега не е било толкова забавно и приятно, както в нашите интерактивни класни стаи. Запишете се сега и изпитайте и Вие резултатите от най-новите тенденции в езиковото обучение. Очакваме Ви!

За контакти и записвания: 0876 788 598; 0876 744 508

Italia Music Festival A.A.A - Selezioni a Bulgaria

italia music festival

КАНИМ ЗА УЧАСТИЕ Професионалисти и Непрофесионалисти

ТЕЗИ КОИТО СА ИЗБРАЛИ ДА ТРАНСФОРМИРАТ СВОЯТА СТРАСТ КЪМ МУЗИКАТА,

ТАНЦА ИЛИ АКТЪОРСКАТА ИГРА В ПРОФЕСИЯ

Този фестивал е толкова ярък , с награда за победителите, уникална и интересна.

Признати експерти в трите дисциплини, ще бъдат с вас, така че вие ще получите опит чрез майсторски клас за всяка категория.

Всички състезатели ще бъдат оценявани, всеки в своята категория, ще се награждават победители от трите категори: певци, танцьори и актьори.

тел.:0876 788 598; 0876 744 508

email: popmusicfestival.it.bg@gmail.com/

Нова постановка на Театралната школа към училище "Луи Брайл" и Невиждан театър

Просто красиво

На 18 и 19 декември, в зала "ЛИПА 4:19", предколедно, Театралната школа към СОУ за деца с нарушено зрение "Луи Брайл" ще "отвори завеси" пред публика с премиерата на спектакълът "Просто красиво".

Представлението се изпълнява по проект „Подкрепа за равен старт чрез интегрирано обучение” с договор BG051PO001-4.1.04-0163 по схема BG051PO001-4.1.04 „Подпомагане на обучението на деца и ученици със специални образователни потребности”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Постановката е в жанра на визуалната импресия и е дело на театралната методика на Велимир Велев, създател на единствената в света трупа за визуален театър от незрящи актьори, НЕВИЖДАН ТЕАТЪР, който е и първият български театър на незрящи.

"Луи Брайл" възобнови Театралната школа към училището, която се появи през 2005 г, по инициатива на преводача Блажо Николич и режисьора Велимир Велев, преподавател в НАТФИЗ. В момента младите бъдещи театрали получават сериозна подкрепа от своите предшественици, вече професионални актьори от "НЕВИЖДАН ТЕАТЪР". Тяхното сътрудничество се поднови още с работата по спектакълът "Среща с облаци", подкрепен от НФК-дебюти и СПК. Този път театралната дейност в училището се радва на финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, по проект „Подкрепа за равен старт чрез интегрирано обучение”

Последен шанс за тази учебна година да запишете детето си в уикенд академията за сценични изкуства LIPA 4:19!

Елате на пробен ден при нас и побързайте да запишете талантливото си дете! До края на април месец ще записваме деца за учебната 2012/2013г.! Обадете се бързо, местата са ограничени!

ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ В ЛИВЪРПУЛ

Лятно училище

Уникално предложение!

През месец август, Вашето дете може да бъде  студент в LIPA- Ливърпулски Институт за Сценични Изкуства, в сградата, в която е учил сър Пол Макартни, а днес  основен патрон и съосновател на LIPA-Liverpool institute for Performing Arts.

Дайте му възможност, да осъществи мечтата си,да срещне нови приятели,да подобри говоримо нивото на английският си език в невероятният град на ''THE  BEETLES''!